Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2023

На Буковині прокуратура вимагає від недобросовісного орендаря повернути у комунальну власність землі водного фонду вартістю понад 311 млн грн

Чернівецька окружна прокуратура звернулась до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Чагорської сільської ради до фізичної особи  про розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду та зобов’язання повернути її у комунальну власність.

Встановлено, що у 2017 році фізичній особі передано у платне користування земельну ділянку водного фонду площею понад 6 га орієнтовною вартістю понад 311 млн грн, яка знаходиться на території Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області.


Однак, упродовж більше ніж 3 років, землекористувач систематично не сплачував орендну плату та здійснював рибогосподарську діяльність  без дозволів на спеціальне водокористування.


Неналежне виконання орендарем своїх зобов’язань перед орендодавцем – Чагорською сільською радою,  завдало суттєвої шкоди сільському бюджету та державним інтересам. Що стало підставою для прокурора звернутись до суду.

 

 

кількість переглядів: 671