Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2023

Заволодіння понад 9 млн грн та одержання хабаря – на Буковині судитимуть парапсихолога та адвоката

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно парапсихолога та адвоката за фактами незаконного заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчиненому в особливо великих розмірах та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 369-2 КК України).


За даними слідства, з метою незаконного збагачення, 48-річна мешканка Тернопільщини, яка займається діяльністю у сфері парапсихології, пообіцяла фігуранту кримінального провадження, зареєстрованого за фактами розкрадання та легалізації понад 15 млн грн бюджетних коштів, допомогти вирішити питання щодо припинення відносно нього кримінального переслідування.


До протиправної діяльності жінка залучила свого знайомого столичного адвоката.  


Встановлено, що упродовж січня-травня цього року парапсихологиня спільно з адвокатом одержали від чоловіка грошові кошти в іноземній валюті на понад 9 млн грн, однак жодних домовленостей вони не виконали, а вказаними коштами заволоділи зловживаючи його довірою.


Крім того, за 10 000 доларів США адвокат пообіцяв клієнту незаконно вплинути на правоохоронців, щоб його родич  не фігурував у кримінальному провадженні щодо легалізації бюджетних коштів. Одразу після одержання неправомірних коштів захисника було затримано.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 398