Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2023

Сприяння контрабанді електронних сигарет та в ухиленні від сплати майже 42 млн грн митних платежів – підозрюють двох працівників Чернівецької митниці

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури  двом службовцям одного із митних постів Чернівецької митниці Держмитслужби повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).


За даними слідства, старший зміни та головний державний інспектор митниці, перевищуючи свої службові повноваження, без здійснення митного контролю та виконання митних формальностей, пропустили через митний кордон України на митну територію транспортні засоби з електронними сигаретами. В інформаційних базах митниці вказані вантажівки не зазначались, тобто транспортні засоби з товаром виїхали з Румунії і десь при в’їзді в Україну «загубились».


Своїми протиправними діями митники сприяли незаконному ввезенню в Україну майже 168 тис. штук електронних сигарет та ухиленню від сплати податкових і митних платежів майже на 42 млн грн.


Наразі слідство встановлює всіх осіб, причетних до незаконної схеми.

    

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівцях) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та Департаменту відомчої безпеки та контролю Державної митної служби України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 698