Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Здавала окупантам патріотів України та очолила підконтрольний рф орган влади – до 15 років позбавлення волі засуджено ексстаросту сільради на Донеччині

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури колишню старосту Боївської сільської ради Маріупольського району Донецької області визнано винною у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

ЇЇ засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.

Також громадянина позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 15 років.


Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року під час окупації села Бойове, громадянка України – староста Боївської сільської ради Маріупольського району, перейшла на бік ворога та активно співпрацювала зі збройними формуваннями держави-агресора та з представниками так званої «днр».


Користуючись своїми можливостями як старости села, жінка зібрала та передала агресору інформацію про мешканців села, які брали участь в АТО/ООС, про колишніх правоохоронців та місцевих жителів з активною проукраїнською позицією. У серпні минулого року, жінка погодилась обійняти посаду у незаконному органі влади та стала головою «Боївської сільської адміністрації Володарського району так званої «днр», що створена та функціонує в інтересах рф.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 436