Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2023

На Буковині до 15 років за ґратами засудили так званого заступника начальника «Троїцького РВ ВС МВС лнр»

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури у порядку спеціального судового розгляду громадянина України, який добровільно  зайняв посаду  у незаконному правоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України), засуджено до 15 років позбавлення волі.

Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 15 років.


Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року, 44-річний житель Олександрівська Луганської області прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації рф і так званої «лнр» та погодився обійняти посаду заступника начальника у незаконно створеному правоохоронному органі так званому «Троїцькому районному відділі внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ лнр», що діє на території Троїцької територіальної громади Сватівського району Луганської області.


Реалізуючи повноваження представника незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу, чоловік шкодить суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності України.


Початок строку відбування покарання засудженого обчислюватиметься з дати його затримання.


Досудове розслідування у вказаному провадженні за процедурою in absentia  здійснювали слідчі Управлінь СБ України у Чернівецькій області та Луганській областях.

 

кількість переглядів: 404