Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

3700 євро за незаконний перетин держкордону – судитимуть організатора

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно жителя села Йорданешти Чернівецького району за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, наприкінці липня цього року 37-річний буковинець організував для військовозобов’язаного незаконну переправу до Румунії за 3700 євро. Для супроводу громадянина він залучив третіх осіб – жителів прикордоння. Переправити військовозобов’язаного за кордон їм не вдалося, оскільки чоловіків викрили прикордонники.


Розуміючи, що переправу зірвано «клієнт» забажав повернути свої кошти. Організатор погодився. Під час повернення заявленої суми його затримали правоохоронці.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції, за оперативного супроводу 31 прикордонного загону ДПСУ.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 552