Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

19 000 доларів США за незаконне переправлення до Молдови – викрито жителя Буковини

За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури  повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 50-річний житель Чернівецького району організував схему незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон України до Молдови.


Підозрюваний, підшукував чоловіків, які в умовах воєнного стану хотіли незаконно виїхати за кордон та пропонував їм, за грошову винагороду від 4000 до 8500 доларів США з особи, перетнути кордон поза межами офіційних пунктів пропуску.


Встановлено, що за такою схемою він намагався переправити до Молдови трьох чоловіків призовного віку. Свої послуги оцінив у 19000 доларів США.


Забезпечивши трансфер «клієнтів» до лінії розмежування держкордону, організатор через один із месенджерів надавав їм вказівки щодо напрямку та тривалості руху.


Незаконно перетнути держкордон чоловікам не вдалося, їх викрили прикордонники за 300 метрів від державного кордону України та Республіки Молдова.


Наразі встановлюються інші, причетні до злочину особи.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції, за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 586