Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2023

Неправдиве повідомлення про можливий вибух на одній із вулиць Чернівців – жителю Буковини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід громадянину за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху (ч. 1 ст. 259 КК України).

Чоловіка взято під варту з альтернативою внесення застави в сумі понад 50 тисяч гривень.

За даними слідства,  7 листопада на спецлінію «101» надійшло анонімне повідомлення про вибух, який має відбутись на одній із вулиць у центрі Чернівців.

Працівники вибухотехнічної та кінологічної служб жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили. За результатами проведення комплексу оперативно-розшукових заходів «жартівника» вдалося ідентифікувати та затримати. Це – 62-річний житель м. Новоселиця Чернівецького району.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області.

Наголошуємо, що відповідно до чинного законодавства, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі.

 

кількість переглядів: 701