Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2023

2500 доларів США за вирішення земельного питання – на Буковині викрито депутата міської ради та його спільника

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України) викрито депутата VIII скликання Сторожинецької міської ради та його спільника.

За даними слідства, депутат вимагав у представника мобільного оператора 2500 доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання в суборенду частини земельної ділянки комунальної власності у місті Сторожинець, та не здійснення перешкод у монтажі чи демонтажі на вказаній ділянці веж стільникового зв’язку.  
До протиправної схеми він залучив 33-річного жителя Чернівецького району, який вів перемовини з орендарем про спосіб передачі неправомірних коштів та безпосередньо їх одержав. Частину «відкату» пособник встиг передати своєму «куратору».


Чиновника та його спільника затримали правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України.

 
Особам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції, за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 371