Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Державна зрада та участь у терористичній організації – повідомлено про підозру командиру мотострілецького батальйону так званої «днр» з позивним «Остап»

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України) так званому командиру третього мотострілецького батальйону 3 ОМСБр 1 АК НМ так званої «днр».

За даними слідства, 41-річний уродженець Дніпропетровської області з позивним «Остап» у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування «3-я окрема мотострілецька бригада «Беркут», створеного на основі так званої «групи Безлера» терористичної організації «днр».

Обіймаючи посаду командира третього мотострілецького батальйону з позивними «Остап» він безпосередньо керував бойовими діями свого підрозділу поблизу населених пунктів Дебальцеве та Зайцеве Донецької області.


Наразі, бойовик продовжує керувати терористичним підрозділом та разом з арміє рф бере активну участь у бойових діях проти сил оборони України, зокрема і на  Горлівському напрямку.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia  здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 506