Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

Налагодили наркотрафік прекурсорів в особливо великих розмірах – на Буковині засуджено членів злочинного угруповання


За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури суд визнав винними учасників організованої злочинної групи, у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті наркотичних засобів і  психотропних речовин, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).


Крім того, організатору інкриміновано ще й незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України). Його засуджено до 9 років 6 місяців позбавлення волі, одного із спільників – до 9 років позбавлення волі. Матеріали відносно третього співучасника виділено в окреме провадження.


Прокурори у суді довели, що 54-річний житель Чернівців створив та очолив організоване злочинне угруповання, яке займалось незаконним обігом наркотичних та психотропних речовин на території Чернівецької області.
Між усіма учасниками були чітко розподілені ролі – контроль за діями, пошук товару, покупців, розфасовка та реалізація наркотиків. Серед основного асортименту: амфетамін, канабіс, «Subuteks» «МДМА», «Трамадол», «Клоназепам».


Під час документування злочину правоохоронці зафіксували 9 фактів  реалізації підсудними на території Чернівецької області психотропних та наркотичних речовин.


За результатами обшуків за місцем проживання учасників угруповання та їх транспортних засобів виявлено: майже 2 кг амфетаміну, майже 600 таблеток «Subuteks», більше ніж 23 кг канабісу, а також «МДМА», «Трамадол» та «Клоназепам».


Крім того, в організатора вилучено дві гранати РГД-5, револьвер, саморобний гладкоствольний пістолет та боєприпаси.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.

 

 

кількість переглядів: 608