Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Апеляційний суд підтвердив вирок трьом киянам, які викрали жителя Буковини та вимагали 10 000 доларів США – 7 та 8 років позбавлення волі

За принципової позиції прокурорів Чернівецької обласної прокуратури Івано-Франківський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким за викрадення людини, вимагання, незаконне заволодіння транспортним засобом та грабіж (ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 186  КК України) засуджено трьох жителів Київщини. Їм призначено покарання – 7 та 8 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що наприкінці лютого 2019 року підсудні, діючи за попередньою змовою, викрали 43-річного підприємця з Чернівців, заволодівши його транспортним засобом. Зазначені особи погрожували зброєю, застосовували відносно потерпілого фізичну силу та вимагали 10 000 доларів США. Усвідомлюючи реальність погроз, чоловік зателефонував знайомому та попросив передати цю суму.

Правоохоронці затримали вказаних громадян в Кам’янці-Подільському. Під час затримання у них було виявлено грошові кошти.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 666