Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2023

Експрацівницю мерії Рубіжного засуджено до 15 років тюрми за держзраду та колабораційну діяльність

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури колишню співробітницю Управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської ради визнано винною у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).


ЇЇ засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Також громадянку позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 15 років.


Прокурори у суді довели, що у травні 2022 року жінка добровільно перейшла на бік ворога. Вона вступила у злочинну змову з представниками «лнр» та окупаційною владою рф, зайняла псевдопосаду керівника відділу правової роботи у нелегітимному органі місцевого самоврядування – так званій «адміністрації міста Рубіжне лнр».  


Реалізуючи повноваження представника окупаційної влади у системі нелегітимних органів місцевого самоврядування, громадянка шкодить суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності України.


Ухвалення вироку здійснювалося у порядку спеціального судового провадження.


Заходи з документування й спеціальне досудове розслідування проводили слідчі Управління СБ України у Чернівецькій та Луганській областях.

 

 

кількість переглядів: 599