Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

На Буковині заблоковано черговий канал незаконного переправлення чоловіків за кордон – одного з організаторів схеми затримано

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру одному з організаторів незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 22-річний житель Чернівців разом зі спільниками  налагодив схему незаконного збагачення від організації незаконного перетину держкордону. Охочих нелегально потрапити до Румунії він підшуковував через месенджер «Telegram», де створив спеціальну групу.
Встановлено, що впродовж жовтня цього року, за 7300 доларів США, підозрюваний організував двом чоловікам призовного віку незаконну переправу поза пунктами пропуску.


Він особисто забезпечував їх трансфер до прикордонного села у Чернівецькому районі, залишив їх у визначеному для початкової точки відправлення місці, надалі надсилав «клієнтам» смс-повідомлення із фото та відео інструкціями з прокладеним маршрут до лінії розмежування держкордону.


Після спроби переправити через кордон 21-річного чоловіка, організатора затримали правоохоронці.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі поліції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області та головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 732