Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2023

Фінансування тероризму та насильницької зміни меж державного кордону України – на Буковині заочно судитимуть двох громадянок рф

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно двох громадянок рф за фактами фінансування тероризму та насильницької зміни меж території або державного кордону України за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, негативно налаштовані до існування України як суверенної та незалежної держави росіянки активно просувають ідею фінансування підрозділів терористичної організації так званої «ДНР» та військовослужбовців зс рф.


Для залучення активів на підтримку тероризму, «z-волонтерки» використовують свої особисті сторінки у соцмережі «вконтакте», а також створили у месенджері «Telegram» відповідну спільноту, де регулярно організовують збір коштів на військове спорядження, квадрокоптери, тепловізори, тепловізійні приціли, рації, комплектуючі військової техніки, а також провізію та медикаменти.

Надалі звітують про цільове використання «допомоги» із залученням фото/відео звітів з терористами та окупантами, у тому числі за участі росгвардійців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

     
 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 770