Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Вимагав хабарі за швидке оформлення посилок із-за кордону – судитимуть службовця Чернівецької митниці

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора одного з митних постів Чернівецької митниці ДМС України за фактом одержання неправомірної вигоди  (ч. 1 ст. 368 КК України).


За даними слідства, обвинувачений налагодив схему незаконного збагачення при здійсненні митного оформлення транспортних засобів із товарами народного споживання, які призначались громадянам України. За пришвидшення митної процедури без огляду вантажних посилок із країн ЄС інспектор одержував від 50 до 300 євро.


Також встановлено, що він брав неправомірну вигоду за оформлення ввезених на територію України продуктів харчування та одягу, що призначалися для допомоги населенню.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 639