Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

Обікрав та вбив подругу дружини, а щоб жертву не опізнали, понівечив тіло та кинув у річку – на Буковині судитимуть жителя Київщини

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно жителя Київщини за фактами умисного вбивства та наруги над тілом; таємного  викрадення чужого майна; легалізації коштів, одержаних внаслідок вчинення кримінального правопорушення; а також несанкціонованого втручання до інтернет-банкінгу (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 297 ч. 4 ст. 185,  ч. ч. 1, 2 ст. 209, ч. ч. 1, 2  ст. 361 КК України).

За даними слідства, 24-річний чоловік, який тимчасово проживав у Чернівецькій області, обікрав та вбив у Чернівцях жительку Київщини.


Встановлено, що обвинувачений добре знав свою жертву. Жінка була подругою його дружини. Між подружжям та потерпілою були довірливі відносини, жінка позичала їм чималі суми грошей.


У березні цього року киянка приїхала на Буковину придбати автомобіль. Перед покупкою вона заїхала до знайомого подружжя забрати 3000 доларів США, які напередодні залишив у них її син. Крім того, жінка розраховувала, що знайомі повернуть їй ще 4600 доларів США, які позичала їм раніше.

Однак, як з’ясувалось, борг повертати ніхто не збирався, а гроші, які залишив для потерпілої син, зникли. Обвинувачений обміняв їх у національну валюту та погасив свої борги перед іншими особами.

Коли потерпіла заявила, що повідомить про крадіжку у поліцію, чоловік її вбив, а тіло скинув у річку попередньо понівечивши його вогнем.


Повернувшись додому він зайшов через мобільний телефон жертви  в інтернет-банкінг,  заволодів 12000 гривень,  які були на її рахунку, надалі, щоб заплутати слідство, придбав від імені потерпілої квиток на поїзд Чернівці - Одеса до Львова.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 589