Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2023

До 2 років позбавлення волі засуджено двох жителів прикордоння на Буковині, які незаконно переправляли чоловіків за кордон

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької окружної прокуратури суд визнав винними двох жителів Чернівецького району у незаконному переправленні осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).  Чоловікам призначено покарання із застосування ст. 69 КК України у виді 2 років позбавлення волі кожному.


Прокурори довели, що двоє жителів Чернівецького району долучились до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон.


Добре орієнтуючись на прикордонній місцевості чоловіки виконували роль «провідників». Встановлено, що у грудні минулого року 29-річний житель села Їжівці забезпечив трансфер двох військовозобов’язаних до лісового масиву, надалі, спільно з 31-річним односельцем, у пішому порядку проводили їх до лінії розмежування.
Потрапити до Румунії особам не вдалось, їх викрили прикордонники за 200 метрів до кордону.  


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 2470