Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

Підтримував окупацію та закликав до проведення псевдореферендуму – повідомлено про підозру керівнику фермерського господарства з Новотроїцька

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури жителю Херсонщини заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – власник фермерського господарства у Геніченському районі Херсонської області, під час тимчасової окупації смт Новотроїцьке пішов на співпрацю з ворогом та публічно підтримував дії  й рішення держави-агресора. Чоловік надав інтерв’ю проросійському ЗМІ, в якому закликав містян прийти та проголосувати на псевдореферендумі щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1617