Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2023

Був гауляйтером Широкої Балки та обійняв посаду у незаконному органі влади окупантів – жителю Херсонщини повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури жителю Херсонщини заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст.111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний погодився на співпрацю з представниками рф та у вересні 2022 року добровільно зайняв посаду так званого «председателя Совета молодежи Белозёрского муниципального округа».


Отримавши владні повноваження, «председатель» здійснював підривну діяльність проти України та забезпечував становлення окупаційного режиму на Херсонщині.  Разом з іншими зрадниками України допомагав ворогу проводити на тимчасово окупованих територіях псевдореферендуми. Під час окупації правобережної Херсонщини був гауляйтером у селі Широка Балка Станіславської громади.


Досудове розслідування у вказаному провадженні за процедурою in absentia  здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 2810