Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2023

На Буковині ще до 15 років за ґратами засуджено ув’язненого, який передавав ворогу інформацію про ЗСУ на Бахмутському напрямку

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури  жителя Бахмутського району Донецької області визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що 28-річний чоловік, відбуваючи покарання у Торецькій виправній колонії за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, «в обмін на свободу» погодився співпрацювати з ворогом над підривною діяльністю проти України.


Щоб потрапити до списків обмінного фонду на українських полонених, засуджений з березня минулого року передавав через месенджери  представнику незаконного збройного формування «ДНР», який  входить до резидентурної ланки рф,  інформацію  щодо дислокації та переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ на Бахмутському напрямку, а також надавав координати будівель правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування.

            

Вказану інформацію він одержував від знайомих – жителів Донецької області.  


Попри те, що через активізацію бойових дій на фронті чоловіка разом з іншими ув’язненими евакуювали до  пенітенціарної установи у Чернівецькій області, контакти з ворогом він не втратив та продовжив надсилати інформацію щодо ЗСУ.
 


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі  Управління СБ України в Чернівецькій області.


Зазначимо, що у зв’язку з невідбутою частиною покарання за попереднім вироком засуджений проведе за ґратами 16 рокі

 

кількість переглядів: 2762