Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2023

Заперечував збройну агресію рф проти України звинувачуючи у війні «сатаністів» та Майдан – повідомлено про підозру жителю Буковини

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України (ч.1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 57-річний житель Вижницького району Чернівецької області намагається зняти відповідальність з рф за повномасштабну війну в Україні.


Встановлено, що підозрюваний, ідентифікує росіян та українців як один народ  та звинувачує у війні «сатаністів» і Майдан.


Так, під час поїздки у рейсовому автобусі він наголошував пасажирам, що правда не за Україною і рф тут ні до чого: «Для мене родина від Карпат до Камчатки, всьо. Сатаністи зробили, що треба воювати один протів другого. Майдан начав войну».  


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 8210