Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2023

Доправляв до лінії розмежування держкордону службою таксі – жителя Буковини підозрюють в організації незаконного переправлення чоловіків за кордон

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 26-річний житель Чернівців налагодив  схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон. З метою конспірації протиправної діяльності громадянин використовував для трансферу чоловіків до лінії розмежування держкордону службу таксі.


Встановлено, що за такою схемою за 9000 євро громадянин організував для трьох чоловіків призовного віку переправу до Румунії. Щоб зорієнтувати «клієнтів», куди саме рухатись, підозрюваний повіз одного з них до прикордонного села, вказав на ділянку поля, яку йому спільно з іншими двома чоловіками,  необхідно подолати. Після проведення наочної консультації, разом з військовозобов’язаним повернулися до Чернівців.

Наступного дня організатор зібрав всіх трьох чоловіків призовного віку, викликав через мобільний додаток для них таксі, вказавши кінцевий пункт призначення село Багринівка Чернівецького району. Прибувши на кінцеву зупинку чоловіки розпочали піший рух у напрямку держкордону та були викриті прикордонниками за 200 метрів від лінії розмежування.

 


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі  Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу  співробітників ВПК в Чернівецькій області НП України та інспекторів прикордонної служби «Біла Криниця» 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 8480