Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2023

Незаконні рубки лісу зі збитками у понад 2 млн грн – викрито злочинну групу лісівників Буковини

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної групи за фактами незаконної порубки дерев, перевищення службових повноважень, службового підроблення та розтрати майна підприємства у великих розмірах (ч. 4 ст. 246,  ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366  ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, лісничий та четверо майстрів лісу  одного із лісництв ДП «Берегометське ЛМГ» організували проведення незаконних рубок на ввірених їм територіях лісництва.

         

Встановлено, що працівники лісоохорони занижували в офіційних документах наявний об’єм деревини на лісосіках та кількість дерев призначених у рубку. Таким чином дерев рубали більше, а незаконно зрубаний не облікований залишок використовували на власний розсуд. За такою схемою було незаконно розтрачено деревини на понад 2 млн грн.

     


Наразі встановлюються інші причетні до злочину особи.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 7939