Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2023

До 3 років позбавлення волі засуджено буковинця, який намагався незаконно переправити через держкордон трьох військовозобов’язаних

За апеляційною скаргою прокурорів Дністровської окружної прокуратури Чернівецький апеляційний суд скасував вирок Сокирянського районного суду Чернівецької області, яким за організацію незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України) громадянину призначено покарання у виді штрафу.


Апеляційний суд ухвалив новий вирок відповідно до якого чоловіка засуджено до 3 років позбавлення волі.


Прокурори довели, що 51-річний житель Чернівецького району налагодив схему незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким заборонено покидати межі держави. За грошову винагороду у 7500 євро чоловік організував для трьох військовозобов’язаних переправлення до Молдови.

Він особисто доставив громадян з Чернівців до села Лівинці Дністровського району, надав їм відповідний інструктаж, надалі пересадив чоловіків у інший транспортний засіб для подальшого перевезення до лінії розмежування держкордону.


Транспортний засіб з пасажирами призовного віку зупинили прикордонники, у вересні минулого року, при в’їзді до прикордонного села Грубна у Дністровському районі.


Вирок набрав законної сили. Громадянина взято під варту із зали суду.

 

кількість переглядів: 2784