Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Поширював злочинний вплив та організував злочинне зібрання – судитимуть «смотрящого» за колонією на Буковині

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно кримінального авторитета за фактами встановлення та поширення злочинного впливу, а також організації та участі у злочинному зібранні (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України).

 

За даними слідства, 30-річний уродженець Дніпропетровщини, який за умисне вбивство двох осіб відбуває покарання у ДУ «Сокирянська виправна колонія (№67)», маючи попередньо здобутий серед засуджених авторитет особи, яка веде «правильний» спосіб життя, у  вересні 2020 року, здобув статус «смотрящого за зоною», де поширював свій злочинний вплив.

 

Встановлено, що перебуваючи в статусі суб’єкта злочинного впливу у Сокирянській виправній колонії, він організував сходку за участю одного з лідерів злочинного світу на прізвисько «Тенго Пітерський».  На злочинному зібранні «вор в законі» виступив у ролі третейського судді та «подарував життя» кілеру, ув’язненому за вбивство кримінального авторитета, визначивши інший спосіб «розплати», який «смотрящий» організував.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.


Матеріали стосовно «вора в законі» виділені в окреме кримінальне провадження.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 2865