Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2023

Публічно підтримує агресора та збирає кошти на росармію – на Буковині судитимуть пропагандистку окупаційного режиму

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Донецької області за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пособництва державі-агресору, виготовлення, поширення, а також публічного використання символіки комуністичного режиму та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що прокремлівська пропагандистка з 2014 року активно займається підривною діяльністю проти України. З початку повномасштабного вторгнення вона виправдовує дії агресора, заперечує існування України як незалежної держави та підтримує «приєднання» Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей до складу рф.

 

Обвинувачена є засновницею інтернет-сайту та Телеграм-каналу, де вона, позиціонуючи себе як журналістка та громадська діячка, щоденно підтримує збройну агресію, виправдовує комуністичний тоталітарний режим, координує проєкти російських фондів та регулярно проводить збір коштів на потреби росармії.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia проводили слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1526