Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2023

Антон Ковальський провів нараду з керівниками органів правопорядку у Чернівецькій області

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів області щодо стану протидії злочинності за результатами роботи першого півріччя 2023 року.


До наради долучився начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.


Правоохоронці обговорили стан протидії злочинності на території регіону, окреслили пріоритети та розробили спільні заходи реагування на ключових напрямах роботи.

Керівник обласної прокуратури наголосив, що тільки ефективна координаційна діяльність органів правопорядку забезпечить реальний результат роботи в умовах війни: «Під час війни особливо важливо дотримуватись засад законності та справедливості. Здійснення правосуддя має бути рішучим та неупередженим, а всі порушник незалежно від статусу чи впливу, мають понести відповідальність за свої дії».

 


Виступили керівники правоохоронних органів. Аналізуючи прорахунки у роботі узгодили конкретні спільні заходи на поточний рік.

      

Антон Ковальський закликав правоохоронців ефективніше організувати роботу з протидії корупційним правопорушенням: «Комплексного підходу вимагає боротьба з викриття корупційних діянь, вчинених працівниками митних органів, прикордонниками, посадовими особами територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також військово-лікарськими комісіями під час призову на військову службу».

          

Окремо зупинились на протидії контрабанді. Керівник обласної прокуратури наголосив, що окрім протидії контрабанді підакцизних товарів, у полі зору уповноважених органів постійно повинні перебувати питання протидії контрабанді вибухових речовин, зброї, боєприпасів вибухових речовин, зброї, боєприпасів, а також наркотиків.


Пріоритетними залишаються захист економічних інтересів держави, протидія кримінальним правопорушенням у земельній сфері, незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, зловживань на державному кордоні.


«Кожен громадянин має відчувати захищеність і довіряти механізмам відновлення справедливості у нашій державі», – резюмував Антон Ковальський.    


За результатами обговорення учасники наради узгодили алгоритми взаємодії та розробили спільні заходи з протидії усім категоріям злочинів.

 

 

кількість переглядів: 1603