Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2023

У Чернівецькій обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за півріччя

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський провів оперативну нараду щодо підсумків роботи органів прокуратури у першому півріччі 2023 року.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, окружних прокуратур та їх заступники.

Учасники обговорили актуальні питання прокурорської діяльності, у тому числі у  сфері національної безпеки.

 


«Виявлення та розслідування злочинів, пов'язаних зі збройною агресією рф – пріоритет для всіх органів правопорядку. Українці виборюють незалежність. Українці вимагають справедливості. І ми зобов’язані забезпечити цю справедливість»,  –   наголосив Антон Ковальський.


Він зауважив, що у першому півріччі цього року прокурори органів Чернівецької обласної прокуратури забезпечили процесуальне керівництво у понад 270 кримінальних провадженнях, пов’язаних зі злочинами проти основ національної безпеки України та воєнних злочинів.

«Посилено роботу щодо належної фіксації та досудового розслідування злочинів проти основ національної безпеки України та воєнних злочинів. З початку року прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 270 кримінальних провадженнях, пов’язаних з повномасштабним вторгненням рф на територію України. У 38 кримінальних провадженнях вказаної категорії проголошено обвинувальні вироки», – повідомив керівник обласної прокуратури.

 

Загалом, упродовж півріччя, за публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної та окружних прокуратур ухвалено понад 600 обвинувальних вироків (у кримінальних провадженнях різних категорій злочинів).

Представницькі повноваження прокурорів сприяли поверненню понад 400  га землі  у державну власність та конфіскації майже 6 га земель сільськогосподарського призначення у громадян рф.


Також, у судовому порядку, зобов’язано  балансоутримувачів, привести до ладу 42 захисні споруди площею 6987 м2 місткістю понад 6000 осіб.

Прокурори також забезпечили передачу майна і грошових коштів, які були вилучені під час досудового розслідування кримінальних проваджень, на потреби Збройних Сил України та інших військових формувань. Зокрема, передано 74 транспортні засоби, перераховано понад 9 млн грн застав, а також передано 15 тис. літрів дизельного палива (арештованого майна).

 


Завершуючи нараду, керівник обласної прокуратури звернув увагу підлеглих на недоліки у роботі, які необхідно усунути та чітко окреслив пріоритетні напрями, серед яких – розкрадання бюджетних коштів, протидія кримінальним правопорушенням на митниці, боротьба з контрабандою підакцизних товарів, наркотиків та зброї, незаконною реалізацією гуманітарної допомоги, зловживанням на державному кордоні.

 

 

кількість переглядів: 739