Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2023

Збирав та передавав дані про місця дислокації ЗСУ «сослуживцам» з ФСБ – затримано жителя Херсонщини

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури на співпраці з ФСБ РФ викрито жителя Херсонщини. Йому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний громадянин України добре знає фсбшну кухню та має контакти з ворожою іноземною агентурою, адже на початку 2000-х проходив службу у рядах ФСБ РФ.

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік поновив контакти з «сослуживцами» та почав активно збирати дані про місця дислокації військовослужбовців та техніки ЗСУ на території  Херсонської області. Зібрані дані він надсилав куратору – оперативному співробітнику  «УФСБ РФ по Республике Крым» через месенджер «Telegram».


Інформатора затримано за місцем проживання у Херсонській області.


Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор».


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управлінь СБ України в Чернівецькій та Херсонській областях.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.     

 

кількість переглядів: 442