Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2023

На Буковині судитимуть російського агента, який надавав ворогу координати правоохоронних органів, об’єктів оборонно-промислового комплексу та критичної інфраструктури

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований уродженець  Чернівців свідомо надав представнику головного управління генерального штабу збройних сил  країни-агресора згоду на співпрацю.


Встановлено, що зі своїм куратором обвинувачений познайомився у соціальній мережі «Однокласники», де активно поширював прокремлівські наративи та виправдовував збройну агресію рф. Після невимушеного обміну думками щодо військово-політичної ситуації в Україні «співрозмовники» почали тісно співпрацювати.  


З лютого 2023 року, перебуваючи на Харківщині, де працював техніком з налаштування інтернету, чоловік збирав та передав ворогу дані про об’єкти критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України,  мостів, а також відомості щодо дислокації та переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ.  

На виконання чергового завдань ворога, у травні цього року, громадянин повернувся у Чернівецьку область, де збирав координати об’єктів критичної інфраструктури, мостів, правоохоронних органів та залізниці.
Його затримали правоохоронці під час спроби зафільмувати стратегічні об’єкти у Чернівцях. Він перебуває під вартою в ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор».

 


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України  у  Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.     

 

кількість переглядів: 769