Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2023

Хабарі за оформлення інвалідності – викрито заступницю голови ЛКК на Буковині

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступниці голови лікарської консультативної комісії за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).


За даними слідства, лікар-невропатолог – заступниця голови лікарської консультативної комісії одного з комунальних закладів Чернівців за винагороду допомагала громадянам призовного віку оформлювати групу інвалідності. Ціна питання – від 500 до 1000 доларів США.

Встановлено, що  на початку липня  цього року, громадянин призовного віку, маючи певні захворювання, звернувся до підозрюваної, щодо одержання медичних документів, що підтверджують його часткову втрату працездатності.


Лікарка повідомила, що зараз оформити інвалідність вкрай важко, однак за певну винагороду вона посприяє чоловіку одержати всі необхідні документи.  

ЇЇ затримали правоохоронці, 14 липня цього року, після одержання 500 доларів США.
Наразі слідство встановлює інших  причетних до злочину осіб.

 


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 728