Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2023

Отримували доступ до інтернет-банкінгу громадян та оформляли кредити – на Буковині викрито групу шахраїв

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури викрито групу осіб, які шахрайським шляхом оформляли онлайн-кредити на громадян (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, налагодив шахрайську схему 28-річний мешканець Київщини. До протиправної діяльності чоловік залучив свою знайому.  

 

Встановлено, що особи створили у соціальній мережі фейкову сторінку, де розміщували оголошення про можливість швидкого заробітку – «Потрібна людина для прийняття коштів на картку». За 500 гривень шахраї одержували  доступ до інтернет-банкінгу  потерпілих, копій документів що посвідчують їх особу та оформляли на них онлайн-кредити.


Серед ошуканих – жителька Буковини. На її ім’я особи оформили кредит на 7000 тис. грн.


За результатами обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження  правоохоронці виявили готівку в національній та іноземній валюті, понад 30 банківських карток, більше десятка мобільних телефонів, сім-карти різних операторів та чорнові записи.

       


Наразі організатору та його спільниці повідомлено про підозру. Встановлюються  інші причетні до злочину особи.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 827