Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2023

Псевдопосадовцям з Луганщини та Херсонщини повідомлено про підозру в колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури чотирьом громадянам України  заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, підозрювані в умовах воєнного стану прийняли пропозицію представників збройних сил рф та були призначені на керівні посади в новостворених державою-агресором та представниками так званої «ЛНР», нелегітимних органах влади, на тимчасово окупованих територіях.

Встановлено, що 47-річний житель смт Білолуцьк Старобільського району Луганської області вступив у злочинну змову з представниками країни-агресора та псевдореспубліки «ЛНР». Громадянин  погодився на пропозицію окупантів обійняти посаду керівника в незаконному органі влади, так званому «відділі судових приставів Білокуракинського районного управління юстиції Міністерства юстиції ЛНР».

Погодилися на співпрацю з ворогом ще двоє вихідців з Луганщини, 43-річний житель Олександрівська та 34-річна жителька Рубіжного. З весни минулого року жінка очолює так званий «відділ правової роботи Адміністрації міста Рубіжне ЛНР», а чоловік погодився обійняти посаду заступника начальника у незаконно створеному правоохоронному органі так званому «Троїцькому районному відділі внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ ЛНР».

У колабораційній діяльності підозрюється також 45-річна жителька Херсонщини. Жінка обійняла посаду заступника голови у підконтрольному окупаційній адміністрації рф органі влади – «Білозерській районній адміністрації», що створена та функціонувала в інтересах рф.

 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 703