Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2023

Повідомлено про підозру пропагандистці окупаційного режиму на Донеччині, яка публічно підтримує агресора та збирає кошти на росармію

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянці України, так званій блогерці, з тимчасово окупованого Горлівського району Донецької області.

Їй інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пособництво державі-агресору, виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного режиму та виправдовування збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).


За даними слідства, 30-річна  жителька Горлівського району Донецької області активно підтримує окупаційний режим рф, виправдовує його дії, славить комуністичний режим та активно проводить збір коштів "защитникам отечества".


Встановлено, що підозрювана є засновницею  інтернет-сайту  та телеграм-каналу, де вона, позиціонуючи себе як журналістку та громадську діячку, щоденно підтримує збройну агресію та окупаційні заходи рф проти України, регулярно поширює антиукраїнський контент, вихваляє комуністичний режим та збирає кошти для окупаційних військ.

                               

 

Досудове розслідування проводить Управління СБУ у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 622