Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

Майже 700 тис. грн на користь Клішковецької сільської ради – енергетична компанія має повернути безпідставно освоєні бюджетні кошти

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури у судовому порядку довели, що енергетична компанія на Буковині  безпідставно освоїла бюджетні кошти, виділені органом місцевого самоврядування на постачання електроенергії. За позовом прокуратури Господарський суд Чернівецької області зобов’язав постачальника повернути сільській раді майже 700 тис. грн.


Встановлено, що у лютому 2021 на підставі договору про постачання електроенергії, укладеного між товариством з обмеженою відповідальністю та Клішковецькою сільською радою, енергетична компанія зобов’язалась забезпечити постачання понад 808 тис. кВт⋅год електроенергії на понад 1,5 млн грн. Після укладення договору сторони з порушеннями підписали 12 додаткових угод на підставі яких ціну на електроенергію було збільшено, а обсяг поставки зменшено. Як наслідок, постачальник безпідставно освоїв майже 700 тис. грн.


Прокурор належно обґрунтував свою позицію у суді та домігся скасування неправочинних угод з подальшим стягненням з товариства на користь сільської ради безпідставно освоєних бюджетних коштів.

 

кількість переглядів: 729