Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2023

Оборудки з наркотиками та психотропами на понад пів мільйона гривень щомісяця – на Буковині ліквідовано міжрегіональне угруповання

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та затримано 5 учасників міжрегіональної злочинної групи, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

 

 

За даними слідства, вказані особи (жителі Чернівецької, Хмельницької, Львівської областей) налагодили канали постачання та збуту на території України наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах.


Продаж заборонених речовин особи здійснювали через месенджер «Telegram», які реалізовували методом так званих «закладок».

Оплату за «товар» від покупців учасники групи приймали на банківські картки, а отримані кошти використовували для власних потреб та здійснення подальшої протиправної діяльності.

За оперативною інформацією оборудки інтернет-магазину сягали понад пів мільйона гривень щомісяця.


Під час обшуків у транспортних засобах, за місцями проживання та офісному приміщенні  фігурантів правоохоронці виявили та вилучили близько 700 грамів порошкоподібної речовини схожої на амфетамін, понад 280 таблеток «екстазі», канабіс, кристалоподібну речовину, метамфетамін, синтетичний психостимулятор PVP, а також марки LSD. Вилучені речові докази направлені на експертизи.

     

Наразі за клопотаннями слідчого і прокурора усім підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.


Досудове розслідування у кримінальному здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Чернівецького  управління ДВБ НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 445