Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

Їхав доглядати «важкохвору» дружину – на Буковині судитимуть жителя Прикарпаття, який намагався перетнути кордон за підробленими документами

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який підробив та при спробі перетину держкордону, пред’явив підроблені офіційні документи (ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України).


За даними слідства, 43-річний житель Прикарпаття прямуючи до Румунії через КПП «Порубне» у Чернівецькій області, пред’явив працівникам прикордонної служби підроблені офіційні документи, які надають йому право перетину державного кордону України під час дії воєнного стану, а саме: медичний висновок ЛКК про потребу його дружини у постійному сторонньому догляді; висновок про наявність у жінки порушення функцій організму, через які вона не може самостійно пересуватися та самообслуговуватися, а також надав підроблену довідку про її перебування на тимчасовому консульському обліку у Генеральному консульстві України в Барселоні.

                                 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1289