Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

Налагодив схему незаконного перетину держкордону – викрито пастора баптистської церкви на Буковині

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру старшому пастору церкви Євангельських християн-баптистів за фактом організації незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 47-річний пастор за 3500 євро організував для 36-річного жителя Чернівців незаконну переправу до Молдови.

Встановлено, що 28 квітня цього року підозрюваний сповістив чернівчанина через месенджер «Viber»  про необхідність прибути на територію Дністровського району для подальшого переправлення поза пунктами пропуску до Молдови. Цього ж дня військовозобов’язаний приїхав у визначене місце, де отримав необхідний інструктаж, надалі пішов до приватного домоволодіння організатора незаконного перетину для здійснення розрахунку та очікування  водія, який повинен був доставити його до лінії розмежування держкордону.

Увечері транспортний засіб з громадянином призовного віку, який прямував до прикордонного населеного пункту зупинили правоохоронці. Організатора незаконного перетину затримано у порядку ст. 208 КПК.

Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання виявлено надані йому неправомірні кошти у сумі 3500 євро.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 994