Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2023

Незаконне перевезення за кордон бурштину – судитимуть жительку Буковини

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення бурштину (ч. 1 ст. 240-1 КК України).


За даними слідства, у жовтні минулого року 45-річна жителька Чернівецького району намагалась незаконно вивезти за кордон понад 7 кг «сонячного каміння»

.
Жінку викрили митники при перевірці транспортного засобу «Mercedes-Benz Sprinter», який здійснював міжнародні пасажирські перевезення за маршрутом м. Чернівці - м. Стамбул.


Встановлено, що прямуючи через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Порубне-Сірет» до Республіки Туреччина, не знаючи, що одна з пасажирок перевозить товар, який підлягає декларуванню, водій пасажирського мікроавтобусу обрав форму проходження митного контролю по смузі руху «зелений коридор».

При огляді транспортного засобу та особистих речей пасажирів у одній із валіз було виявлено вироби з бурштину. Жодних документів про походження виробів та право на їх транспортування за межі України у власниці вантажу не було.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 818