Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2022

На Буковині викрито підпільну тютюнову фабрику, серед організаторів - громадянин іноземної держави

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та припинено діяльність підпільних цехів з масштабного виробництва тютюнових виробів (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 204 КК України).


За даними слідства, громадянин іноземної держави налагодив на території Чернівецької області незаконну контрафактну лінію виробництва фальсифікованих підакцизних товарів. Масове виробництво тютюнових виробів з повним технологічним циклом – від переробки сировини до готової запакованої продукції відбувалось в спеціально облаштованих цехах.


За результатами проведених санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили 1200 кг тютюну, майже 5 000 цигарок розфасованих у пачках, 21 ящик з несформованими порожніми пачками для цигарок, промислове обладнання, пристрій для пакування плівкою та готові до подальшої реалізації тютюнові вироби.

              


Під час обшуку у одному із цехів виявлено особу, яка працювала на конвеєрі – це громадянин Румунії. Йому вже повідомлено про підозру.


Встановлюються інші, причетні до злочину особи.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 767