Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2022

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – на Буковині викрито організаторів схеми

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито двох жителів Буковини за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, за грошову винагороду від 3000 до 6000 тисяч доларів США з особи, громадяни організували незаконне переправлення до Румунії 4 чоловіків призовного віку, яким заборонено покидати територію України.


Осіб викрили правоохоронці, 14 жовтня 2022 року, при спробі дістатись до лінії розмежування держкордону. Також задокументовано факт одержання організаторами обумовленої частини неправомірних коштів у розмірі 6000 доларів США.

           

Наразі встановлюються інші особи, причетні до злочину.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 796