Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

Перетин держкордону за підробленими відмітками іноземних консульств –викрито організатора схеми

За процесуального керівництва Чернівецької та Волинської обласних прокуратур викрито та повідомлено про підозру громадянину, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон за підробленими відмітками у паспортах (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, житель Волинської області налагодив незаконну схему одержання прибутку від сприяння чоловікам, віком від 18 до 60 років, яким заборонено покидати територію України, у незаконному перетині держкордону. Громадянин допомагав особам призовного віку виїжджати до країн ЄС через МПП «Порубне» за паспортами громадян України для виїзду за кордон у які вносив неправдиві відмітки про перебування особи на Консульському обліку України в іноземних державах, а також відмітки про постійне місце проживання за кордоном.

Громадянина затримано 29 вересня цього року на території Волинської області після одержання 800 доларів США від чергового клієнта – буковинця, який «замовив» у нього відтиск та штамп Генерального консульства України у Кракові про постійне місце проживання на території Польщі та взяття на постійний облік.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 833