Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2022

3000 доларів США за організацію незаконного перетину держкордону – судитимуть буковинця

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно буковинця, який організував незаконне переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 20-річний  житель смт Красноїльськ Чернівецького району, добре орієнтуючись на місцевості у прикордонній зоні, налагодив злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через держкордон. Доставляв осіб транспортним засобом до прикордонного села Нижні Петрівці, далі, у пішому порядку, супроводжував до лінії розмежування держкордону. Свої послуги оцінив у  1000 доларів США з особи.

Під час спроби провести до Румунії поза пунктами пропуску трьох чоловіків призовного віку був викритий прикордонниками відділення «Нижні Петрівці» 31 прикордонного загону неподалік держкордону.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 686