Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

Незаконна порубка лісу в природно-заповідному фонді - на Буковині викрито посадовців держлісгоспів та приватних підприємців

                           

За даними слідства, чоловік організував лісовідновну рубку на території зоологічного заказника «Зубровиця», що заборонено законом.Збитки, завдані навколишньому природному середовищу, сягають більше 3 млн грн.


Окрім цього, у межах розслідування кримінальних проваджень, зареєстрованих за фактами незаконної рубки лісу, перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 246, ч. 3 ст. 365 КК України), викрито протиправну діяльність посадових осіб держлісгоспів та приватних підприємців, які налагодили механізм придбання і переробки деревини протиправного походження з метою подальшого її експорту. Деревину без відповідного обліку транспортували з лісгоспів до приватних пилорам, де її накопичували, переробляли та за підробленими сертифікатами готували до експорту за кордон.


Правоохоронці провели більше 15 санкціонованих обшуків  у державних лісогосподарських підприємствах області та фізичних осіб. Вилучено лісодеревину, а також документи та інші докази протиправної діяльності, які мають доказове значення для слідства.


Заходи із документування правопорушень здійснювались обласною прокуратурою із залученням співробітників Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, УСБУ та Головного Управління Нацполіції в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1418