Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

Четверо неповнолітніх буковинців скористались програмою відновного правосуддя

Програма реалізується на базі системи надання безоплатної правової допомоги, та може бути застосована до неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення, лише за наявності чотирьох умов:

 – наявність потерпілої сторони;
 – якщо неповнолітній вперше вчинив кримінальний проступок або нетяжкий злочин;
– визнання ним факту вчинення правопорушення;
 – і неповнолітній, і потерпілий дали згоду на участь у програмі.


Якщо умови кримінального провадження відповідають вищезазначеним пунктам, тоді прокурор інформує неповнолітнього підозрюваного, його законного представника, потерпілого (його законного представника) про можливість участі у Програмі і залучення Регіональним центром з надання правової допомоги адвоката-посередника, який проводитиме процедуру медіації.


Упродовж січня-липня поточного року виявлено 47 підлітків, які вчинили протиправні кримінально-карані діяння. Із загальної кількості дітей, які перебувають у конфлікті із законом, 14 – вчинили проступки та 33 – злочини.


Наразі Програму відновлення для неповнолітніх, підозрюваних у вчиненні злочину, застосовано у 4 провадженнях. Усі учасники успішно її пройшли. Трьох підлітків звільнено від кримінальної відповідальності.  Стосовно однієї дитини судовий розгляд провадження триває.

 

кількість переглядів: 994