Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

На Буковині повідомлено про підозру керівнику ТОВ у незаконному видобуванні корисних копалин, чим спричинено державі збитки на загальну суму понад 22 млн грн

керівнику одного із товариств з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 239-2, ч. 2 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, та використання завідомо підробленого документа).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом грудня 2017 року –  серпня 2018 року Товариство, не маючи будь-якого передбаченого законодавством дозволу на користування земельною ділянкою для цілей, пов`язаних з використанням надр, спеціального дозволу на видобуток корисних копалин загальнодержавного значення, незаконно видобувало піщано-гравійну суміш, яка належить до корисних копалин загальнодержавного значення. У результаті з русла річки видалено та звернуто на свою користь корисні копалини в обсязі майже 30 тис куб м, чим заподіяно збитки на загальну суму понад 22 млн грн.

На даний час вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу.

 

кількість переглядів: 1768