Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2017
Посилено відповідальність учасників судового провадження за прояв неповаги до суду

З метою забезпечення належних умов здійснення правосуддя  Закон України «Про Вищу раду правосуддя», який набрав чинності з 5 січня 2017 року, у новій редакції викладено статтю 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність за прояв неповаги до суду.

Відтепер неповага до суду, що виразилась у злісному ухиленні від явки в суд свідка, потерпілого, позивача, відповідача або в непідкоренні зазначених осіб та інших громадян розпорядженню головуючого чи в порушенні порядку під час судового засідання, а так само вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил, – тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі діяння, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, – тягнуть за собою накладення штрафу від 150 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Злісне ухилення експерта, перекладача від явки в суд – тягне за собою накладення штрафу від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Невиконання поручителем зобов’язань, покладених судом під час провадження у справах за адміністративними позовами з приводу затримання та видворення іноземців та осіб без громадянства, – тягне за собою накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Відділ організаційного та правового
забезпечення прокуратури
Чернівецької області     



кількість переглядів: 590