Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2014
Зміни до закону України «Про прокуратуру»

 Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» передбачено утворення в системі органів прокуратури військових прокуратур, до яких віднесено Головну військову прокуратуру (на правах структурного підрозділу Генеральної прокуратури України), військові прокуратури регіонів (на правах обласних), військові прокуратури гарнізонів та інші військові прокуратури (прирівняні до прокуратур міст і районів).

У Генеральній прокуратурі України утворено Головну військову прокуратуру, яку очолює заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор.

Також, за наказом Генерального прокурора України від 22 серпня 2014 року №76-ш ліквідовано прокуратуру Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у  воєнній сфері та підпорядковану їй Чернівецьку прокуратуру з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. Натомість, утворено військову прокуратуру Західного регіону України та підпорядковану їй військову прокуратуру Чернівецького гарнізону (на правах міської прокуратури).

Штат військових прокуратур укомплектовується військовими прокурорами і слідчими з числа офіцерів, які проходять військову службу або перебувають у запасі і мають вищу юридичну освіту,  або не є військовослужбовцями і не перебувають у запасі однак відповідають вимогам статті 46 Закону України «Про прокуратуру».

Військовослужбовці військових прокуратур у своїй діяльності керуються Законом України "Про прокуратуру" і проходять службу відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" та інших законодавчих актів України, якими встановлено правові та соціальні гарантії, пенсійне, медичне та інші види постачання і забезпечення, передбачені законодавством для осіб офіцерського складу Збройних Сил України.

                                                 

                                 Ксенія  Герман, головний спеціаліст з питань   
                             мобілізаційної роботи прокуратури  Чернівецької області
кількість переглядів: 1620