Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2024

На Буковині судитимуть двох чоловіків, які налагодили міжрегіональний канал незаконного обігу підакцизних товарів

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян, які налагодили незаконний обіг контрафактних підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).


За даними слідства, з метою одержання прибутку від реалізації контрафактної тютюнової продукції, чоловіки налагодили канали збуту сигарет без марок акцизного податку України.


Встановлено, що 45-річний житель Закарпатської області, не маючи ліцензії на торгівлю підакцизними товарами та права на здійснення підприємницької діяльності, незаконно придбав з метою збуту, зберігав та транспортував з території Чернівецької області до Закарпаття цигарки без марок акцизного податку України.


Одержати прибуток від обігу незаконно виготовлених підакцизних товарів намагався і 54-річний житель Прикарпаття. Він теж незаконно придбав з метою збуту, зберігав та транспортував з території Чернівецької до Івано-Франківської області незаконно виготовлені підакцизні товари.


Чоловіків зупинили правоохоронці на стаціонарному пості між Чернівецькою та Івано-Франківською областю. Під час огляду їх транспортних засобів виявлено та вилучено понад 6000 пачок цигарок без марок акцизного податку України.


Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

        

кількість переглядів: 112